Xbox Live Gold-prenumeration krävs inte längre för spel som spelas gratis

Xbox Live Gold-prenumeration krävs inte längre för spel som spelas gratis

Sedan en tid tillbaka har online-abonnemanget till Microsofts konsoler,Xbox Live Gold, undvikts av många spelare. Missnöjet ökade ytterligare när Microsoft i början av året meddelade att priset för abonnemanget var planerat att höjas från 6,99 euro till 8,99 euro, vilket gör det mycket mindre konkurrenskraftigt jämfört med Xbox Game Pass Ultimate, där Gold ingår. Det är inte omöjligt att detta drag var ett försök att driva spelare till att prenumerera på den andra tjänsten. I vilket fall som helst genererade den planerade prishöjningen ett sådant ramaskri att Microsoft ändrade sitt beslut inom 24 timmar. Det var en episk reträtt från företagets sida, som i slutet av förra månaden slutligen meddelade att free-to-play-spel skulle vara helt gratis på plattformen.

Det kan tyckas konstigt att tala om "free-to-play"-spel, men fram till igår var saker och ting inte så enkla: även om spelarna hade fri tillgång till dessa spel på Microsofts konsoler var de fortfarande tvungna att betala för onlinespel och prenumerera på Xbox Live Gold. Detta är inte längre fallet.

 


Nyheten offentliggjordes officiellt via Xbox Wire-bloggen. Det är en lång lista med mer än 50 spel, inklusive några mycket populära spel som Apex Legends, Call of Duty: Warzone, Destiny 2, Fortnite, Path of Exile, Rocket League, Rogue Company, Warframe och World of Tanks. Du kan se hela listan här.

Tänk på att du fortfarande behöver en prenumeration på Xbox Live Gold för att spela i multiplayerlägena i alla spel som inte finns med på den här listan. Och glöm inte att du kan hitta alla typer av kontantkort på vår jämförelsetjänst, inklusive några för Xbox Live Gold-abonnemanget.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev