Mortal Kombat 1 går in i ringen i september

Mortal Kombat 1 går in i ringen i september

Vi har blivit retade, vi har fått vänta, och äntligen har vi fått bekräftelse. Mortal Kombat 12 heter nu officiellt Mortal Kombat 1 och kommer den 19 september. Det finns mycket att rapportera, men innan något annat, kolla in trailern för Mortal Kombat 1. Varning: den är grymmare än någonsin.

Det är i vårt blod

Mortal Kombat 1 bekräftar vad vi redan misstänkte - spelet travels back in time ska starta om franchisen. Liu Kang, som upphöjdes till gud i Mortal Kombat 11, har skapat ett nytt universum, ett "oskrivet blad" om man så vill. Och även om han strävar efter fred, gör han klart att han inte kommer att dra sig för att använda gammalt hederligt våld mot alla som hotar hans nya era.

Enligt spelets website:

"Spelet kommer att introducera ett pånyttfött Mortal Kombat Universe som har skapats av eldguden Liu Kang, med omgjorda versioner av ikoniska karaktärer som de aldrig har setts förut, tillsammans med ett nytt fightingsystem, spellägen, benkrushande avslutningsrörelser och mycket mer."

Bland de avslöjade karaktärerna finns Liu Kang, Kitana, Mileena, Scorpion, Sub-Zero och Raiden, så vi vet att dessa bekanta ansikten kommer att finnas med vid lanseringen. Johnny Cage har också tillkännagivits tillsammans med "många andra".

Spelet kommer också att introducera en ny combat assist-funktion där du kan "välja från en unik lista av Kameo fighting partners för att hjälpa dig i strid." Det låter lite som Marvel vs. Capcom där andra fighters hoppar in för en snabb attack innan de hoppar ut igen.

Förbeställningar av Mortal Kombat 1 börjar imorgon

Mortal Kombat 1 släpps den 19 september 2023 till PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch och PC. Det kommer att finnas tre utgåvor: Standard, Premium och den stora Kollector's Edition. Vi kommer att diskutera dessa i ett separat inlägg.

Med det sagt är nästa viktiga nyhet denna: förbeställningar börjar den 19 maj kl. 10.00 PT, och de som gör det för PS5 och Xbox kommer att vara berättigade att gå med i betatestet som sker i augusti. Förhandsbeställning ger dig också Shang Tsung som en spelbar karaktär. Om du är sugen på att delta i betatestet kan du hämta en Mortal Kombat 1 PS5 key från vår komparator så snart de är tillgängliga.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev