BioShock 4 kan komma att innehålla en open world del

BioShock 4 kan komma att innehålla en open world del

Som den andliga uppföljaren till System Shock-serien fångade BioShock många spelares uppmärksamhet när det släpptes 2007. Det första spelet följdes av två uppföljare, BioShock 2 och BioShock: Infinite, som båda fick väldigt varma välkomnanden, men vi har fått vänta på en ny del sedan 2013. I december 2019 meddelade 2K Games att utvecklingen av ett sådant spel pågår, det som för närvarande har det kreativa namnet BioShock 4.

Ett annat överraskande bit då det tillkännagavs var att en ny studio, Cloud Chamber, ansvarade för utvecklingen av det nya Bioshock spelet. Kotaku rapporterade redan då att utvecklingen hade pågått under en tid och skulle fortsätta i flera år. Det var ungefär allt vi visste om BioShock 4, och då de senaste 14 månaderna förmodligen haft en inverkan på utvecklingsprocessen, så det verkar som om vi kommer att behöva ha en hel del tålamod.
 

 

Men även utan några officiella uttalanden om spelet är det fortfarande möjligt att hitta lite information. Några av de jobb som utvecklaren har lagt upp annonser om ger oss en del insikt i hur spelet kommer att se ut. I augusti förra året upptäckte vi att BioShock 4 troligen kommer att äga rum i en helt ny miljö. I det var speciellt en detalj som fångade vår uppmärksamhet och väckte en del frågor hos spelarna. I jobbbeskrivningen för en manusförfattare kunde vi läsa följande:

Vi hoppas kunna hitta någon som kan väva kraftfulla, karaktärsdrivna berättelser i en öppen värld.

Även om detta kanske inte är mycket information, betyder det mycket för fansen, vars spelupplevelse kan komma att ändras (och berikas) markant. Även om det kan oroa en del så bör det vara en vara positiv förändring för BioShock spelare då serien är känd för sina vackra miljöer.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev