Instant Gaming EU
 
 

Nästa Harry Potter-spel kommer finnas tillgängligt på nästa generations konsoler

Nästa Harry Potter-spel kommer finnas tillgängligt på nästa generations konsoler

Vi har hört om det ett tag nu, och det verkar som att existensen för ett nytt Harry Potter-spel är otvivelaktig, och detaljerna kring det har blivit tydligare de senaste månaderna. Allt började med en video som dök upp på nätet 2018 och som presenterades som en trailer för ett framtida RPG-spel baserat på Harry Potter-sagan. Med en video som läckt ut på internet kan man inte riktigt bevisa att den är autentisk, men ändå ganska trovärdig till skillnad mot alla rykten som har hörts här och var.

Just nu finns det ingen information om spelet från någon officiell källa, men det verkar som att en trovärdig insider-källa har delat information om spelet. Det handlar om Jason Schreier, tidigare anställd hos Kotaku och som nu jobbar för Bloomberg. Enligt honom kommer det här Harry Potter-spelet att vara ett öppenvärldsligt RPG-spel utvecklat av Avalanche Software och publicerat av Warner Bros Interactive. Det utspelar sig på Hogwarts och enligt vissa rykten innan händelserna av Fanastic Beasts. Schreier uttryckte sig inte om dessa rykten dock.

 

 

Men vi fick även veta att det här Harry Potter RPG-spelet just nu är ett av de viktigaste projekten hos Warner Bros., med en stor budget, och att spelet kommer att släppas i slutet på nästa år 2021 till nästa generationens konsoler, och det var tänkt att avslöjas på E3 i år. Självklart så fick planerna ändras när eventet ställdes in. Det verkar även som att det finns sanning i den nyliga kontroversen kring författaren av novellerna J.K Rowling. Enligt Jason Schreiers källor som jobbar direkt med spelet skulle hon inte vara allt för inblandad i projektet.

Vi fick även reda på att annonseringen skulle ackompanjeras av ett nytt Batman-spel och den nya vägkartan är följande:

The new plan is to unveil the Batman game in August at a digital event called DC FanDome, and the Harry Potter game will be revealed later.

Allt detta bör självklart tas med en nypa salt eftersom vi fortfarande väntar på ett officiellt uttalande om det här Harry Potter-spelet, som bör anlända snart om vi tror på de här berättelserna.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev