TrackMania: nästa spel kommer att ha en ny intäktsmodell

TrackMania: nästa spel kommer att ha en ny intäktsmodell

Med det första verket som släpptes 2003 så har TrackMania-serien nu många spel. För det mesta arkad-orienterade, seriens recept skapat av Nadeo har en huvudingrediens: möjligheten för fordon att överlappa under tävlingarna, vilket gör kollisioner omöjliga. För kärnan i TrackMania ligger i spelarens förmåga att uppnå bästa tid till mållinjen och därför följa optimala banlinjer. Spelet innehåller även en banredigerare som tillåter dig att skapa galnare tävlingar genom att inkludera looper eller hopp. Det är detta som har gjort att serien har förtjänat en plats på esport-scenen i flera år, speciellt med TrackMania Nations.
 

Det senaste spelet i serien är TrackMania² Lagoon som släpptes 2016 och är en del av TrackaMania²-serien som skiljer sig från huvudserien genom att erbjuda specifika miljöer. Seriens fans var därför förtjusta av meddelandet från Ubisoft i februari med ett nytt TrackMania-spel. Med samma namns som den första titeln i serien så är det en omarbetning av ett av de populäraste spelen i serien, TrackMania Nations. Det är planerat att släppas den 1a juli, 2020 på PC via Uplay och Epic Games Store, spelet kommer att vara gratis att spela.

 

Men TrackMania 2020 kommer att ha en ganska specifik intäktsmodell som tydligt inte har enhälligt stöd från spelarna. Ett startpack med grundinnehåll kommer att finnas tillgängligt gratis, och det kommer att finnas två årliga prenumerationsalternativ, Standard och Club, vilka låser upp ett antal funktioner, inklusive banredigeraren. Båda av dem måste betalas årligen och detta har gjort att spelet fått många kritiker. Det måste sägas att den ekonomiska modellen inte är särskilt detaljerad. Du måste gå till kassan varje år om du vill ha mer innehåll, om du bestämmer dig för att stoppa din prenumeration kommer du inte att missta innehållet som du redan köpt. Det är mer som ett förnybart Season Pass.
 

I vilket fall, startpacket för det här nya TrackMania-spelet kommer att finnas tillgängligt gratis för alla från den 1a juli på PC. 

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev