Fable: Hur ser framtiden ut för serien?

Fable: Hur ser framtiden ut för serien?

Vi berättade för dig om det i en tidigare artikel. En del rykten om en eventuell omstart för Fable-serien har cirkulerat ett tag. Vi visste att det inte enbart var rykten när existensen för ett nytt Fable-spel bekräftades under Xbox Showcase-eventet den 23 juli.

En kort video som formaliserade utvecklingen av spelet avslöjades alldeles i slutet av livesändningen, och det var i princip det. Spelet är känt som Fable, och även om vi inte vet ifall namnet är slutgiltigt så är det allt som avslöjats om det så här långt. Det finns heller inget utgivningsdatum i sikte, så vi antar att utvecklingen av spelet är långt ifrån färdig.

Sedan avslöjandet så har andra rykten börjat dyka upp, men det vi pratar om idag är ett som säger att nästa Fable kan komma att vara ett MMO-spel, vilket har börjat oroa fansen. LionHead Studios, skaparna av serien finns inte mer och det är ett nytt team som styr utvecklingen av det nya spelet, Playground Games. Studion är känd för att ha utvecklat Forza Horizon-serien, som inte har något att göra med rollspel. Matt Booty, VD för Xbox Games Studios intervjuades av The Guardian och han försäkrade spelarna på den här punkten:

“I just look at what Playground has done with the Horizon series – that attention to detail, the ability to represent these naturalistic landscapes. They also have a real passion for the IP and a unique point of view on what’s core to Fable. Everything I’ve seen as the game progresses tells me this is going to be a very high-quality release.”

 

 

Dessutom vet vi att Playground Games har rekryterat utvecklare med erfarenhet av RPG-spel. Angående ryktena om att nästa Fable kommer att vara ett MMO-spel så säger Booty så här:

“With any kind of franchise like that, where you’ve had existing versions, there’s always that balance between what you’re going to bring forward, what still stands up, and what you want to add that’s new. It’s like the challenge of making a new Star Wars movie – there’s stuff that everyone wants you to bring along, but then you’ve got a responsibility to take that to new places and I trust Playground has a good vision for that.”

Därför finns det inget definitivt svar på frågan, även om rykten säger att chansen till att Fable transformeras till ett MMO-spel är ganska låg. I vilket fall så vore det ett ganska riskabelt drag som inte skulle tilltala alla. Vi får vänta ett tag till för att få svar på några frågor om spelet. Medan vi väntar kan du fortfarande ha kul med de tidigare Fable-spelen i serien.

767kr.
Fable 3
Fable 3
 • Officiell webbplats : Fable 3
 • Kategorier : Rollspel
 • Utgivare : Xbox Game Studios
 • Utvecklare : Lionhead
 • Läge(n) : Solo, Multiplayer, Co-op
 • Utgivningsdatum : 2011 miessemánnu 19
 • Officiell webbplats : Fable anniversary
 • Kategorier : Rollspel
 • Utgivare : Xbox Game Studios
 • Utvecklare : Lionhead
 • Läge(n) : Solo
 • Utgivningsdatum : 2014 čakčamánnu 12
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev