Tekken 8 visar Nina Williams i aktion

Tekken 8 visar Nina Williams i aktion

Tillkännagivandet av Tekken 8 fick oss att undra över vilka nya funktioner som spelet skulle innehålla. Att förnya fightingspel och samtidigt ge fansen den typ av innehåll de förväntar sig kan vara ganska svårt, särskilt när det gäller långlivade serier som Tekken, som har legat i topp tillsammans med Street Fighter sedan starten. Den nya delen i den populära serien kommer att se många ikoniska fighters återvända, och Bandai Namco har just bekräftat Nina Williams med en ny gameplay-video som visar henne i en helt ny outfit. Du kan upptäcka många av hennes klassiska och nya attacker och kombinationer i spelvideon nedan.

 

Tekken 8 har ett nytt stridssystem

Videon har avslöjats i samband med Tekken World Tour 2022 Global Finals, och den har åtföljts av en annan som kastar ljus över de nya spelmekanikerna i Tekken 8. Bandai Namco vill gynna en mer aggressiv spelstil och har introducerat några förändringar som driver mot den riktningen. Rage-systemet kommer att återvända i Tekken 8 men Rage Drives har tagits bort. Rage Arts kommer att göra mer skada ju lägre din hälsa är och aktiveringskommandona för dessa har förenats för alla spelare, som nu kan utlösa dem genom att trycka på "framåt diagonalt ner och båda slagen".

Tekken 8 kommer också att låta dig täcka din förlorade hälsa med Recoverable Gauge-systemet. En del av den hälsa du förlorar när du blockerar visas som en vit stapel, och du kommer att kunna återvinna den under en begränsad tid om du lyckas landa några träffar på dina motståndare eller få dem att blockera.

Sedan har vi värmesystemet, som låter en fighter ladda upp under en kort tid. I värmetillståndet får vissa attacker mer kraft, dina slag orsakar skada även när de blockeras och du kan utföra specialattackerna Heat Smash och Heat Dash. Du kan gå in i värmetillståndet på begäran en gång per omgång och det varar i 10 sekunder, men om du träffar din motståndare stoppas timern, så det kan förlängas om du går på offensiven.

Med dessa tillägg gynnar det nya stridssystemet i Tekken 8 definitivt offensiva spelare, men det gör också spelet mycket mer taktiskt. Att dra nytta av Heat System kommer att vara avgörande i många matcher. Tyvärr måste vi fortfarande vänta ett tag på att få njuta av det eftersom Tekken 8 fortfarande inte har något utgivningsdatum. Men du kan kolla in de bästa priserna för att förbeställa din Tekken 8-kod för PC, PlayStation 5 och Xbox Series X/S.

294kr.
Tekken 8
Tekken 8
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev