Köp Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

  • PC

Topprankade återförsäljare

    Call of Cthulhu®: Dark Corners of the Earth är ett överlevnadsskräckspel som utvecklats av Headfirst Productions och publicerats av Bethesda Softworks. Spelet är baserat på H.P. Lovecrafts verk och utspelar sig på 1920-talet. Berättelsen följer en privatdetektiv vid namn Jack Walters som anlitas för att undersöka märkliga händelser i den fiktiva staden Innsmouth, Massachusetts. När Jack går djupare in i utredningen upptäcker han en mörk och utomvärldslig närvaro som hotar att förtära honom.



    Spelet i Call of Cthulhu®: Dark Corners of the Earth är utformat för att skapa en känsla av rädsla och hjälplöshet hos spelaren. Redan i början av spelet konfronteras spelaren med en värld som är fientlig och oförlåtande. Kontrollen är avsiktligt klumpig och obekväm, vilket gör det svårt att röra sig snabbt eller reagera på faror. Spelaren måste noggrant förvalta sina resurser, eftersom ammunition och hälsopartiklar är knappa. Fiender är ofta mycket starkare än spelaren, och direkt konfrontation är oftast en sista utväg. En av de mest unika aspekterna av spelet är dess fokus på förnuft. När spelaren avancerar i spelet kommer han eller hon att stöta på varelser och situationer som kan göra honom eller henne vansinnig. Skärmen kommer att bli förvrängd och skev och spelaren kommer att börja höra olycksbådande viskningar i sitt öra. Om spelarens förnuftsmätare till slut sjunker för lågt blir han/hon hjälplös och kan inte fortsätta spelet. För att behålla sitt förnuft måste spelaren undvika att titta på vissa varelser eller föremål, eller använda vissa föremål som har en lugnande effekt.



    På det hela taget är Call of Cthulhu®: Dark Corners of the Earth ett mästerverk inom skräckspel. Det är ett spel som verkligen förtjänar sina skrämselbilder och som förlitar sig på atmosfär, berättande och psykologisk skräck snarare än billiga jump scares eller gratis gore. Det är ett spel som kräver tålamod, strategi och nerver av stål, men det belönar dem som är villiga att hålla ut.

    Läs mer

    De bästa priserna för Call of Cthulhu Dark Corners of the Earth

    Använd din CD-nyckel på Steam.

    CD-nyckel som du använder på GOG GALAXY-klienten för att ladda ner ditt spel.

    Kommentarer om Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

    Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

    Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev