Nu finns mer info om grupperna i Dying Light 2

Nu finns mer info om grupperna i Dying Light 2

Första gången Dying Light 2 tillkännagavs var vid Xbox-konferensen på E3 2018 och det skulle ursprungligen släppas 2020, men om det hade gått enligt plan så skulle vi naturligtvis inte prata om det här. Utvecklingen av uppföljaren till Dying Light har varit en skakig resa. Släppet sköts fram till våren 2020, och sedan försenades det igen, delvis på grund av anklagelserna mot Chris Avellone i somras, vilket satte stopp för Techlands samarbete med speldesignern. Dying Light 2 är nu planerat att släppas i år, men vi har inte något specifikt fönster för när det kan vara. Lyckligtvis finns det lite ny information om spelet tillgänglig.

Efter ett antal månaders frånvaro kom Techland tillbaka med mer infor i mars förra året och återupptog diskussionen kring Dying Light 2. Nu när spelet är planerat till i år verkar allt falla på plats. Efter ett första avsnitt med en FAQ som publicerades på den officiella Youtube-kanalen i slutet av april har ett andra avsnitt publicerats nyligen och det ger oss detaljer om vissa delar av spelet. Det avslöjar till exempel att Dying Light 2 kommer att utspela sig femton år efter föregångaren och att huvudpersonen den här gången kommer att vara Aiden. Videon svarar på ett antal frågor som du förmodligen undrar över om du väntar på Dying Light 2, men den viktigaste frågan handlar om fraktioner, en av spelets viktigaste funktioner.

 


Spelarna kommer att möta Survivors och Peacekeepers. Som namnet antyder är de förstnämnda överlevare och experter på att anpassa sig till sin miljö som försöker samla resurser. Å andra sidan är Peacekeepers en tungt beväpnad, militariserad grupp som inte tar ställning. Spelarna måste anpassa sig till en av dessa fraktioner och därmed göra ett val som kommer att få konsekvenser, till att börja med på fraktionernas beteende.

Med 2021 redan i full gång bör det inte dröja länge innan vi har ett slutgiltigt lanseringsdatum för Dying Light 2. Under tiden kommer vi att hålla dig informerad om alla andra nyheter om spelet.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev