CD Projekt Red har utsatts för en cyberattack

CD Projekt Red har utsatts för en cyberattack

Problemen för CD Projekt Red verkar inte sluta med Cyberpunk 2077. Det hela började redan innan spelet släpptes med de många förseningarna som spelet drabbades av. De kan inte betraktas som ovanliga med tanke på att ett antal spel varit i liknande situationer. Släppet av Cyberpunk 2077 var svårt för CD Projekt Red, särskilt PS4- och Xbox One-versionerna av spelet. Spelet togs bort från PS Store och fick till och med några rättsliga åtgärder mot sig.

Men, saker och ting börjat förbättras för CD Projekt Red, som verkade bestämt sig för att fixa problemen i spelet och ge spelarna det spel de förtjänar. Nu har studion stött på en större motgång då en cyberattack som gjort CD Projekt Red oroliga. De berättade nyheterna i ett långt uttalande på deras Twitter-konto.

 

 

En oidentifierad aktör fick obehörig åtkomst till vårt interna nätverk, samlade in vissa uppgifter som tillhör CD PROJEKTs capital group och lämnade ett utpressningsbrev som vi lägger upp till allmänhetens beskådan. [...] Vi kommer inte att ge efter för kraven eller förhandla med aktören medvetna om att detta så småningom kan leda till att den stulna datan släpps.

 

CD Projekt Red försäkrar att inga personuppgifter om spelare har blivit stulna och förklarar att det för närvarande genomför en utredning tillsammans med myndigheterna. I utpressningsbrevet hävdade hackaren att hen kommit över data som skulle inkludera källkoden för Cyberpunk 2077, The The Witcher 3, Gwent och "en opublicerad version av The Witcher 3."  Utöver det ekonomiska intresset verkar aktören vara ganska arg på CD Projekt Red och lovar att försöka sabotera deras rykte.

CD Projekt Red har inte släppt nån mer information om händelserna men kommer antagligen hålla oss informerade allteftersom situationen utvecklas.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev