Eneba COM
 
 

Köp DOOM (1993)

  • PC
  • PS4
  • XboxOne
  • Xbox Series X
Skapa en prisnotis

Topprankade återförsäljare

    DOOM (1993) är ett ikoniskt förstapersonsskjutarspel som utvecklats av id Software. Spelet släpptes i december 1993 och har blivit ett av de mest inflytelserika och framgångsrika videospelen i historien. Det etablerade många kärnkonventioner som fortfarande definierar populära actionspel idag, såsom deathmatch multiplayer-alternativ, snabba rörelser och nivådesign baserad på utforskning istället för linjär progression.



    Berättelsen utspelar sig på månen Phobos efter att forskare har släppt lös interdimensionella krafter som de inte kan kontrollera. Du är en namnlös Space Marine som färdas över Phobos för att bekämpa en hord av demoner från helvetet. På din väg genom djupet möter du dussintals monster med vapen som hagelgevär, chainguns och raketgevär samtidigt som du undviker fällor som stigande golv eller krossande väggar. Förutom enspelarläget fanns det två olika flerspelarlägen som lades till senare: samarbetsspel där lagkamrater kan hjälpa varandra att ta sig igenom nivåer och deathmatch där motståndarna ställs direkt mot varandra med målet att ha högst poäng i slutspelet när alla liv är förlorade eller tiden rinner ut beroende på vad som kommer först. DOOM (1993) var revolutionerande för sin grafikmotor som tillät spelare att se avlägsna perspektiv omkring dem i full 3D. Det inledde också en tid av modding, där spelarna kunde skapa sina egna nivåer och speltyper med hjälp av en nivåredigerare som ingick i originalversionen. Detta skapade en hängiven fanbas som fortfarande spelar DOOM (1993) 30 år senare, vilket gör det till en av de mest långlivade franchiserna i spelhistorien. Alla versioner av DOOM (1993) har tillsammans sålts i mer än 10 miljoner exemplar.



    Lanseringen av DOOM (1993) hjälpte till att popularisera förstapersonsskjutare (FPS) på persondatorer och banade väg för många efterföljande spel inom genren. Dessutom uppmuntrade dess framgång andra utvecklare att experimentera med 3D-grafikmotorer och börja skapa uppslukande världar från en spelares synvinkel snarare än traditionella uppifrån och ned-perspektiv. Än idag betraktas DOOM (1993) som en revolutionerande titel som förändrade spellandskapet för alltid.

    Läs mer

    De bästa priserna för DOOM (1993)

    Använd din CD-nyckel på Steam.

    Använd din nyckel på Epic Games startprogram för att ladda ner ditt spel

    Kod för Xbox som ska aktiveras på Xbox Live.

    Använd din PS4 ditt spel spelkod i Playstation Network

    Kod för Xbox som ska aktiveras på Xbox Live.

     

    Ladda ner ditt spel gratis via säljaren eller utgivaren.

    CD-nyckel som du använder på GOG GALAXY-klienten för att ladda ner ditt spel.

    Om du har en digital Xbox Play Anywhere-titel kan du spela på både Windows 10 PC och Xbox One.

    Kommentarer om DOOM (1993)

    Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

    Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev