Dead by Daylight arbetar på sin cross-platform-utveckling men den kan komma att inte täcka alla plattformar

Dead by Daylight arbetar på sin cross-platform-utveckling men den kan komma att inte täcka alla plattformar

Utvecklarna hos Behaviour Interactive har arbetat med att förbättra funktionerna i deras asymmetriska skräcköverlevnadsspel Dead by Daylight. De sätter stor vikt på cross-play mellan alla plattformar som spelet finns tillgängligt på, inklusive PC, Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4, och Google Stadia, och det verkar som att de har gjort framsteg i frågan, dock inte så mycket som de skulle vilja. I ett nyligen publicerat blogginlägg på den officiella Dead by Daylight-webbplatsen har utvecklarna avslöjat att cross-play mellan konsoler och PC nästan är färdigt, de kan dock inte ge ett specifikt datum för dess aktivering. De övervakar fortfarande siffrorna för varje plattform för att kunna förhindra en negativ påverkan på spelet när aktiveringen sker.

 

 

De vill vid sidan av att bryta barriärer mellan plattformar och göra spelarnas upplevelse bättre även introducera cross-progression, en funktion som kommer att göra att ditt konto delar framsteg, utrustning och köp över alla plattformar. Det verkar som att det är mer komplicerat än de initialt trodde, och även om cross-progression är planerat att finnas tillgängligt i september så är det inte garanterat att det kommer att nå alla plattformar. Initialt kommer det att finnas för Steam, Google Stadia och Nintendo Switch och spelare kommer att behöva skapa ett Behaviour Account för att länka deras framsteg och använda den här funktionen i Dead by Daylight

 

 

Inget har nämnts om någon annan typ av innehåll för Day of Daylight och den lyckade implementeringen av cross-play verkar ta allt fokus hos utvecklarna just nu. Det är sant att spelet redan har fått massor av DLC sedan det släpptes. De innehöll huvudsakligen nya kartor samt mördare och överlevare för att addera till listan över tillgängliga karaktärer i spelet. Dead by Daylight ställer fyra överlevare och en mördare mot varandra i en arena. Överlevarna måste fly levande genom att inaktivera några generatorer som kommer att öppna utgången, och mördaren måste stoppa dem från att göra det med alla möjliga medel, inklusive de allra förfärligaste knepen.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev