Final Fantasy XIV får en ny expansion

Final Fantasy XIV får en ny expansion

Att släppa expansioner är ett vanligt sätt att hålla uppe intresset hos MMORPG-spelare. Då och då får de flesta spel i genren ytterligare innehåll via en expansion, och Final Fantasy XIV är inget undantag från regeln. Shadowbringers släpptes i juni 2019 och utökade innehållet i ett spel som redan har en enorm fantasivärld och en uppsjö av alternativ när det gäller raser och klasser att välja mellan. Det gav spelet två nya klasser, Gunner och Dancer, samt en höjning av level-taket, nya redskap och crafting-recept, en ny story, challenges, spelsystem och mycket mer. Men Square Enix fortsätter att förbättra Final Fantasy XIV med mer innehåll och en ny expansion har just utannonserats: Endwalker.

Final Fantasy XIV: Endwalker är den kommande expansion för originalspelet. Även om spelarna förväntade sig att få se den nya DLC:n lite tidigare har utvecklingen av den gått ganska långsamt på grund av pandemin. Lanseringen är planerad till den 23 november 2021, och det är ganska troligt att det inte kommer att bli några förseningar.

 

 

Det är ganska anmärkningsvärt att Final Fantasy XIV har lyckats behålla en stabil spelarbas efter sin nylansering. Spelet, som ursprungligen släpptes i en annan form, övertygade inte alls spelarna i början, men den framtida lanseringen av Final Fantasy XIV: Endwalker bevisar att det är i gott skick nu. Expansionen kommer att inkludera två nya klasser, Sage och Reaper. Dessutom kommer manliga Vieras att finnas tillgänglig som en ny ras och det kommer att ske ytterligare en höjning av nivåtaket. Självklart kommer expansionen att innehålla nya områden att utforska, fiender att besegra, fängelsehålor etc, men det viktigaste tillägget i expansionen är dess berättelse, som kommer att sätta punkt för den nuvarande berättelsen i spelet. Ingen vet vad som kommer att hända efter Final Fantasy XIV: Endwalker, men vi är säkra på att Square Enix kommer att ha en spännande berättelse redo för oss alla.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev