Instant Gaming EU
 
 

Kopplingarna mellan The Callisto Protocol och PUBG kommer vara subtila

Kopplingarna mellan The Callisto Protocol och PUBG kommer vara subtila

The Callisto Protocol, som utannonserades vid Games Awards förra månaden, har väckt en våg av intresse bland skräckspelare, särskilt Dead Space-fans. Skaparen av The Callisto Protocol är ingen mindre än Glen Schofield, som är skaparen av den berömda överlevnadsskräckserien. Även om det inte finns något Dead Space 4 på horisonten så kan vi vänta oss ett annat spel av samma slag år 2022.

Vi kommer behöva ha en del tålamod. The Callisto Protocol kommer inte att släppas på ett år, och det är om allt går som planerat med tanke på att förseningar inte är sällsynta nuförtiden. Men då finns det å andra sidan gott om tid att lära sig mer om spelet fram till dess. Även om inte mycket info har kommit ut hittills så var det en detalj som fångade vår uppmärksamhet, att The Callisto Protocol kommer att äga rum i samma universum som PUBG. Vi vet också att spelet äger rum på Callisto, Jupiters måne, och 300 år efter PUBG, därför undrade vi vad de två spelen kunde ha gemensamt, förutom att studion Striking Distance arbetar med båda spelen. Nu har Glen Schofield  talat om ämnet i Gamesradars kolumner.

 

"Vi hjälper just nu PUBG Corp i egenskap av ett team med manusförfattare som arbetar på historieskrivningen om PUBG och dess universum. De har en tidslinje och vi passar in den tidslinjen. Det kommer inte att bli riktigt djupt, men det kommer att finnas lite kopplingar [till PUBG] här och där. Vi kommer antagligen att referera till varandra då och då ... Det blir lättare att förstå när spelet kommer ut! "

 

 

Det verkar alltså som att det kommer finnas en del referenser utspridda genom spelet snarare än en djupare koppling. En sak som i alla fall verkar säker är att The Callisto Protocol satsar på att skrämma oss. Enligt Schofields egna ord kommer han att använda kraften i de nya konsolerna för att uppnå detta, speciellt genom 3D-ljud.

The Callisto Protocol är planerat för en 2022-release på PC, PS5 och Xbox Series X / S.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev