Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 byter utvecklare

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 byter utvecklare

Det är nästan två år sedan Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 utannonserades. Släppet var ursprungligen planerat till 2020, men det har som många andra spel skjutits upp vid flera tillfällen. Informationen om spelet började dyka upp i bra takt förra året, särskilt info om olika fraktioner och klaner som vi kommer hitta i Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Detta följdes dock av tystnad från Hardsuit Labs och senare vi visste att spelets kreativa chef och huvudförfattaren hade lämnat skeppet. Anledningarna till dessa avgångar hade inte offentliggjorts och det gav upphovt till tvivel att släppet av spelet faktiskt skulle bli av. Idag har det offentliggjorts att utvecklingen av Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 kommer att anförtros en annan studio. Paradox Interactive har utfärdat ett officiellt uttalande och försäkrar att spelet fortfarande är under utveckling innan det fortsätter med ett överraskande uttalande:

 

[...] vi har fattat det svåra beslutet att Hardsuit Labs inte längre kommer att leda utvecklingen av Bloodlines 2 - vilket också innebär att vi inte släpper det under 2021 som tidigare planerat. Eftersom vi för närvarande inte kan kommunicera ett nytt releasedatum har vi också beslutat att tillsvidare sluta acceptera förbeställningar.

 

Bytet av utvecklare kommer också att innebära att vi inte kommer att kunna spela spelet förrän tidigast 2022. Ingenting annat har sagts och vi vet inte om det redan är bestämt vilken studio som blir den nya utvecklaren. Det tar förmodligen ett tag innan vi får nyheter om den frågan eller om ett eventuellt releasefönster för spelet. Fans av Vampire: The Masquerade - Bloodlines har mer än tillräckligt med skäl att bli ganska besvikna, men vi hoppas att bytet av studio kommer att göra uppföljaren ännu bättre.

 

 

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev