Torchlight III är redo att testas på PC

Torchlight III är redo att testas på PC

Även om Diablo series har varit inspirationskälla för många spel, så har inte alla av dem klarat att lyckas med att bli något annorlunda än en urvattnad klon. Blizzards skapelse satte grunderna för en TV-spelsgenre och ökade dess popularitet till toppen men det finns andra spel som har tagit facklan och har uppmärksammats av spelarna. Path of Exile är ett av de populäraste spelen, men Torchlight serien kan anses vara lika bra som Diablo om inte bättre.

Torchlight och Torchlight II tog spelmekaniken till en ny nivå genom att addera personlighet till spelet med nya mekanismer och egenskaper. Möjligheten att ha ett husdjur som kan kämpa vid din sida och att du kan skicka den till stan för att skicka dina grejer utan att behöva göra det själv samt fiskesystemet är bara några av dessa egenskaper. Även fast båda dessa spel har blivit ganska populära så var inte deras framgång tillräcklig för att rädda Runic Games när huvudutvecklarna lämnade studion för att arbeta med andra projekt. Men Torchlight-serien har inte övergivits, och Echtra Games är nu ansvariga för skapandet av Torchlight III, ett action-rollspel som redan finns tillgängligt i Steams Early Access.

 

 

Torchlight III var tänkt att vara en annan typ av spel och något mer likt en MMORPG när utvecklandet började. Det kallades även Torchlight Frontiers tills för några månader sedan, men utvecklarna beslutade att det var bättre om spelet gick i sina föregångares fotspår istället. Torchlight III tillåter spelare att utforska Novastarias landskap och sjunka in i labyrinter för att söka efter skatter och byten. Ember-riket är på nedgång efter händelserna i Torchlight II och Novastaria är ett enkelt byte för Netherim och dess allierade. Du kommer att vara den som måste stoppa det från att ske.

När det gäller spelläget så kan du förvänta dig procedurgenererade labyrinter att utforska och flera nya husdjur, sköldar, vapen och skatter att upptäcka medan du spelar Torchlight III. Du kommer även att kunna bygga ditt eget fort som du kan använda som bas för dina äventyr. Spelet innehåller även fyra olika klasser som du kan välja mellan och du kommer att kunna utveckla din karaktär på många olika sätt för att levla upp.

 

 

Torchlight III kan verka vara mer av samma spel, men det är verkligen mer av det bästa i genren. Även om inget utgivningsdatum har bekräftats för det ännu, så kan du om du är ivrig prova på det i Early Access.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev