Worms Rumble återuppfinner seriens klassiska formula

Worms Rumble återuppfinner seriens klassiska formula

Vi berättade för dig om det i början av mars, Team 17 har planerat att släppa en ny version av Worms-serien i år. Annonseringen gjordes via Twitter med en kort video som ger ett retroperspektiv av spelen i licensen. Det här smakprovet ackompanjerades av ett meddelande som sa "Worms kommer att återkomma 2020, som du aldrig tidigare sett det" och nämner nya spelsätt.

Den här kultserien erbjuder mestadels 2D-uppsättningar och turbased spelmekanik även om episoder som Worms Ultimate Mayhem övergav sitt schema och det är previs vad det nya spelet kommer att göra som även nyss avslöjades.

Med namnet Worms Rumble så erbjuder den nya versionen ett relativt nytt synsätt på serien. Den viktigaste nyheten är att den turbaserade spelmekaniken försvinner och ersätts av slag i realtid. Det är en enorm ändring från de tidigare spelen i serien. Worms Rumble kommer att ha två huvudsakliga spellägen, Deathmatch och Battle Royale med upp till 32 spelare, och det kommer självklart att innehålla de största kartorna någonsin i serien. Team 17 specificerade att dessa två lägen kommer att finnas tillgängliga vid lansering, vilket antyder att det kan komma flera senare. Å andra sidan kommer labbet att tillåta dig att delta i olika utmaningar och säsongevent. En annan nyhet med Worms Rumble är att det kommer att vara möjligt att personifiera dina maskar med olika accessoarer, som du kan låsa upp genom att få XP eller med en spelvaluta.

 

Äntligen har ännu en stor ändring för kartan tillkommit. En av de huvudsakliga egenskaperna i serien är dess förstörbara miljö. Trailern visar att så inte kommer att vara fallet i Worms Rumble, men Team 17 har tydliggjort att den här punkten genom att meddela att endast vissa delar av kartan kommer att vara det.

Worms Rumble har redan genererat massor av reaktioner, och det verkar som att åsikterna är blandade mellan spelarna som är förtjusta av den här förnyelsen av formulan och de som hatar den. Vi kommer snart att få veta mer om spelet, eftersom betan på PC kommer att äga rum från den 15e till 20e juli. Du kan registrera dig på den här adressen om du vill delta.

Worms Rumble kommer att släppas till PC, PS4 och PS5 i år. Inget specifikt datum har annonserats ännu, men spelet kommer att erbjuda crossplay mellan olika plattformar.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev