Arx Fatalis är gratis för Arkanes 20-årsjubileum

Arx Fatalis är gratis för Arkanes 20-årsjubileum

1999 i Lyon skapades Arkane studio av tidigare anställda hos Atari och Electronic Arts. De senaste åren har de utvecklat den uppmärksammade Dishonored-serien, vars första utgåva släpptes 2012, och Prey, som släpptes 2017. Men Arkane gjorde sig kända långt innan det med deras allra första spel, RPG-spelet från 2002 Arx Fatalis

Arx Fatalis släpptes först till PC och sedan till Xbox, och är ett förstapersons-rollspel där spelaren fördjupar sig i Arx universum. Solen har försvunnit och folket som bor på planeten har tvingats att söka skydd under jorden i gamla gruvor. Samtidigt som lokalborna försöker att överleva underjorden så lurar ondskefulla Akbaa, förintelseguden i skuggorna. Självklart måste du stoppa honom. Du kan skapa din karaktär och utveckla den enligt din spelstil med skills som inkluderar vapenhantering, magi, smygande, etc. Spelet innehåller även ett hantverkssystem och det framstår med ett magisystem som kräver att spelarna ritar runskrift med musen för att kasta förtrollningar.

Arx Fatalis togs emot väl när det släpptes och även om grafiken är något utdaterad idag så är det fortfarande ett väldigt bra RPG-spel. Om du aldrig haft chansen att prova det så kan du göra det gratis.

 

 

För att fira Arkanes 20-årsjubileum erbjuder studion dig ett exemplar av deras första spel Arx Fatalis. För att spela det gratis, gå då in på studions 20-årsjubileumssida på Bethesdas webbplats och prenumerera på nyhetsbrevet innan 31a maj kl 16:00. Spelet kommer att läggas till i ditt bibliotek på Bethesda launcher som du naturligtvis behöver installera för att kunna spela spelet.

Men Arkane har självklart fler saker i rockärmen för att fira 20 år som studio, vilket de avslöjade i ett officiellt uttalande:

We can’t wait to show you what comes next, both in DEATHLOOP and in other projects to come. […] We’ll have giveaways, videos, secrets, AMAs, sales and so much more to share with you in the coming days.

Som en påminnelse är Arkanes nästa spel Deathloop, ett förstapersons-actionspel som var en sensation när dens första trailer avslöjades vid E3 förra året.

 

 

  • Officiell webbplats : Arx Fatalis
  • Kategorier : Äventyr , Rollspel
  • Utgivare : Arkane Studios
  • Utvecklare : Arkane Studios
  • Läge(n) : Solo
  • Utgivningsdatum : 2007 cuoŋománnu 3
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev