Gabe Newell låter oss veta mer om vad Valve har i sin spelutvecklingspipeline

Gabe Newell låter oss veta mer om vad Valve har i sin spelutvecklingspipeline

Lika kritiserad som hyllad, men Gabe Newell förblir en viktig person inom videospelsindustrin. Han har blivit något av en rockstjärna behöver inte längre någon introduktion. Det har gått ett tag sedan vi senast hörde honom i media, men han har nyligen intervjuats av Nya Zeelands TVNZ. Valves grundare och älderman bor nämligen i Nya Zeeland sedan pandemin började.

I intervjun, som du hittar i sin helhet på TVNZ:s webbsida, kommenterade han på en mängd olika ämnen, inklusive kontroversen kring Cyberpunk 2077, och han verkar vara på CD Projekt Red's sida:

Det finns aspekter av spelet som bara är lysande, och det visar på en enorm mängd arbete - det är orättvist att kasta sten mot en annan utvecklare, att bara få något så komplext och ambitiöst som [Cyberpunk 2077] genom dörren är ganska fantastiskt.

 

När det gäller spel som utvecklats av Valve har han varit ganska undflyende i sina svar. En ny del av Half-Life-serien släpptes 2020 men det var inte alla spelare som kunde njuta av den eftersom Half-Life Alyx bara kan spelas i VR. Spelet har blåst nytt live i spelserien men många spelare som inte hade den nödvändiga utrustningen för att kunna spela ett VR spel kände sig bortglömda och väntar fortfarande på uppföljare till Half-Life 2, och Portal 2.

 

 

Även om han inte avslöjar alltför många detaljer så vet vi nu att det finns nya spel under utveckling hos Valve, och det verkar som om de fokuserar på single-player spel.

Vi har definitivt spel under utveckling som vi kommer att tillkännage - det är kul att leverera spel. Alyx var fantastiskt - att göra enspelarspel igen skapade momentum inom företaget för att göra fler [single-player spel].

Det återstår att se vad vi kan vänta oss från Valve i framtiden, men även om orden förblir vaga föreslår denna intervju att vi kan höra från dessa spel i en inte så avlägsen framtid.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev