Activision tar till ban hammaren i Call of Duty: Warzone

Activision tar till ban hammaren i Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone är ett gratis Battle Royale spel som har blivit lika populär som de viktigaste spelen i Call of Duty-serien. Warzone baseras på det senaste spelet i serien, Call of Duty: Modern Warfare och har lyckats fånga uppmärksamheten hos fansen av serien men också hos en hel del andra gamers och spelet har blivit väldigt populärt. Även om det redan var klart att Battle Royale-mekanik inte var en dålig satsning för Call of Duty-spelen, något som bevisats av spelläget Blackout i Call of Duty: Black Ops IV, har lanseringen av warzone som ett free-to-play spel gjorde spelet exponentiellt mer populärt. Naturligtvis har Activision försökt att dra nytta av det stora antalet spelare i Call of Duty: Warzone och organiserar evenemang där spelare under en begränsad tid kan prova några av funktionerna i huvudspelen, Modern Warfare först och Call of Duty: Black Ops - Cold War den senaste tiden. Allt detta har bidragit till att Call of Duty hållit ställningarna som en av de viktigaste FPS-serierna.

Men, när ett multiplayer-spel blir för populärt, kan det lätt hända att det kommer in spelare som försöker få orättvisa fördelar i spelet, och Call of Duty: Warzone är inget undantag från regeln. Förekomsten av fusk har varit en anledning till ökande oro och missnöje inom Warzone-communityn och det verkar som att Activision arbetar hårt för att stoppa dem. I ett blogginlägg nyligen så bekräftade de att mer än 300 000 personer har bannats sen Warzone lanserades i mars 2020. Totalt bannades 60 000 konton igår på grund av att dom använt program för att fuska.

 

 

Även om ban-hammeren har fallit hårt så har det förmodligen inte gjort slut på fuskandet i Warzone, men det hjälper definitivt och bevisar att Activision inte vill tappa kontrollen över problemet. Användningen av tredjepartsprogramvara som hack eller aimbots för att få bättre resultat i Warzone orsakar en negativ inverkan på spelupplevelsen för en majoritet av spelarna som kan sluta med att de överger spelet. Vi har sett det hända tidigare och det kommer utan tvekan att hända i framtiden, men det är bra att veta att de arbetar hårt så att det inte händer Call of Duty: Warzone.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev