Amnesia: The Bunker har blivit försenad igen

Amnesia: The Bunker har blivit försenad igen

Frictional Games har meddelat att de försenar lanseringen av Amnesia: The Bunker med ytterligare två veckor. Istället för i maj kommer den tredje uppföljaren i Amnesia -serien att finnas i butik den 6 juni.

Här är förklaringen enligt Amnesia: The Bunker creative lead, Fredrik Olsson:

"Vi går igenom certifieringsprocessen och vi har stött på flera sällsynta krascher, mycket svåra att identifiera, reproducera och därmed också fixa. Vi kan helt enkelt inte hinna. Alternativet hade varit att be teamet jobba helger eller nätter, men det är helt enkelt inte något vi gör här på Frictional."

Tack och lov är det inte bara dåliga nyheter. För det första är två veckor inte en lång tid, särskilt eftersom ett trippel-A-spel som Suicide Squad: Kill the Justice League har försenats till nästa år på grund av negativa reaktioner under livestreamen av spelet.

Dessutom kommer Frictional Games att släppa en spelbar demo på Steam den 22 maj för att ge fansen en försmak av hur det är att vara instängd i en underground bunker medan man förföljs av ett vildsint monster. Detta gäller PC-versionen, men det är ännu inte klart om Xbox och PS5 också kommer att få en demo.


Fans har tålmodigt väntat på att bli vettskrämda av spelet ända sedan de senaste trailrarna bara visade how different it is från tidigare poster i serien. Amnesia: The Bunker kanaliserar Resident Evil med sitt säkra zonnav och till synes oövervinnliga monster, men inkluderar klaustrofobiska tunnlar, mörka hörn och trycket från begränsade bränsletillgångar för att hålla generatorn igång.

Amnesia: The Bunker lanseras den 6 juni för PC, Xbox Series, Xbox One och PlayStation 4. Du kan förköpa en Amnesia: The Bunker Xbox code från vår komparator.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev