Grand Theft Auto VI kan komma tidigare än väntat

Grand Theft Auto VI kan komma tidigare än väntat

Det är inte så att GTA V är döende eller så. Spelpopulationen är så frisk som den kan bli, vilket är mycket att säga om ett spel som släpptes 2013, men fansen har länge bett om en ny del i serien. Rockstar Games har ännu inte officiellt tillkännagivit Grand Theft Auto VI men den senaste finansiella rapporten från Take-Two innehåller några uttalanden som verkar peka på en lansering under 2024-2025.

"Under räkenskapsåret 2025 förväntar vi oss att inleda denna nya era genom att lansera flera banbrytande titlar som vi tror kommer att sätta nya standarder i vår bransch och göra det möjligt för oss att uppnå över 8 miljarder dollar i nettobokningar och över 1 miljard dollar i justerat obegränsat operativt kassaflöde. Vi förväntar oss att upprätthålla detta momentum genom att leverera ännu högre nivåer av rörelseresultat under räkenskapsåret 2026 och därefter."

Imponerande siffror tack vare ett imponerande spel?

Även om GTA inte är den enda intäktskällan för företaget kan den formulering som valts för uttalandet och de enorma vinsterna bara peka på en release som överträffar de möjliga förväntningarna på ett normalt spel. Grand Theft Auto VI skulle definitivt fylla det gapet, och vi kan titta på en release som skulle ske mellan den 1 april 2024 och den 31 mars 2025. Om vi tar hänsyn till hur hungriga fansen är på vissa titlar idag (Zelda: Tears of the Kingdom har sålt 10 miljoner exemplar på knappt 3 dagar), kan vi se fram emot den största lanseringen i videospelens historia.

Grand Theft Auto-seriens popularitet är så enorm att det är osannolikt att Rockstar Games kan dölja några detaljer om en eventuell lansering av Grand Theft Auto VI alltför länge. Du kommer att vara den första som får veta om något läcker ut. Under tiden erbjuder dess föregångare fortfarande en av de bästa öppna världsupplevelserna som släppts hittills, och du kan köpa GTA V cheap med vår komparator när som helst.

27kr.
GTA 6
GTA 6
  • Officiell webbplats : GTA VI
  • Kategorier : Action , Äventyr
  • Utgivare : Take 2 Interactive
  • Utvecklare : Rockstar Games
  • Läge(n) : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Utgivningsdatum : 2025
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev