Instant Gaming EU
 
 

Epic Games köper studion bakom Fall Guys

Epic Games köper studion bakom Fall Guys

Epic Games verkar vara fast beslutna om att skapa ännu ett större namn för sig själva i videospelvärlden. Dom är inte bara skaparna av the Unreal Engine och Fortnite, ett revolutionerande spel som har överträffat alla andra när det gäller popularitet och förändrat mycket i spelvärlden utan dom har också skapat sin egen digitala distributionsplattform, Epic Games Store (EGS), som har blivit en riktig huvudvärk för Valves plattform Steam, som tidigare kontrollerade nästan hela PC-spels marknaden. Dessutom har de gett bort fullversioner av spel varje vecka till EGS användare man får permanent och de registrerar exklusivitet för kommande storspel som säkerställer att dom lanseras på Epic Games Store. Nu har företaget tagit nästa steg och har börjat köpa nya studios.

Igår publicerade utvecklaren Fall Guys: Ultimate Knockout, Mediatonic ett tweet på sitt officiella konto där det avslöjades att studion går med i Epic Games-familjen. Tillkännagivandet kom som en total överraskning. Många av oss undrade vad utvecklarens planer var efter releasen av ett av 2020's mest framgångsrika spel. Fall Guys blev otroligt populärt under pandemins år och miljontals spelare över flera plattformar har blivit fans av de gulliga bönorna som har huvudrollerna i detta plattformsspel i battle royale format.

 

 

Oavsett konsekvenserna som detta köp kan ha för båda företagen, är det viktigaste att få reda på vad affären innebär för spelarna. Mediatonic har publicerat ett officiellt uttalande där de förklarar allt. Dom klargör att vi kommer kunna fortsätta njuta av samma upplevelse i Fall Guys: Ultimate Knockout och säger också att de planerar att fortsätta arbeta med spelet. Bland annat finns planer på att släppa det till Nintendo Switch och lägga till helt nya funktioner som cross-play, squad vs squad-lägen med mera.

Framgångarna som Epic Games har verkar driva på ambitionerna för företage så var beredda på att de kan överraska oss med fler affärer som denna i framtiden.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev