Sony visar upp gameplay från Horizon Forbidden West

Sony visar upp gameplay från Horizon Forbidden West

Vi berättade om det för några dagar sedan, Sony hade annonserat en livestream för att presentera gameplay av Horizon Forbidden West. Vi blev lovade en State of Play som skulle visa inte mindre än 14 minuters gameplay från Horizon Zero Dawns uppföljare.

Sony höll vad de lovade och vi fick en första titt på gameplayet i Horizon Forbidden West på Playstation 5 igår. Även om spelet även kommer att finnas tillgängligt på Playstation 4 är renderingen verkligen spektakulär på nästa generations konsol. Spelpresentationen föregicks av en slags pre-show där några av spelets landskap i spelet visades i vad som såg ut som ett fotoläge. Detta är det första som sticker ut från denna avslöjande, kvaliteten på grafiken i spelet och detaljrikedomen i miljön. Horizon Forbidden West kommer också att låta oss utforska havsbottnen och upptäcka de underverk och faror som den innehåller.

Gameplay innebär också strid, och vi fick en bra glimt av det. Aloy kommer att vara mycket mer rörlig än i den första delen och hon kommer att ha nya taktiska alternativ. Vi kan se några av dem i videon, bland annat sticky-grenades för att hindra hennes fienders rörelser, en gripkrok för att nå avlägsna platser och ta skydd på ett ögonblick, och någon typ av paravane. Många av funktionerna i föregångaren är tillbaka, till exempel sneaking eller att skjuta med en båge.

 


Vi fick också möjlighet att upptäcka nya robotvarelser och djur, särskilt de undervattensarter som Aloy kommer att kunna interagera med tack vare ett slags undervattensandningsapparat som gör att hon kan hålla sig nedsänkt så länge som hon vill.

Även om detta State of Play har besvarat ett stort antal frågor om Horizon Forbidden West, finns det fortfarande en som vi inte har något svar på. Det finns ännu inget bekräftat releasedatum för spelet, även om lanseringen är planerad till andra halvan av året.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev