Returnal försenas ytterligare

Returnal försenas ytterligare

För ett par veckor sedan kunde vi lära oss lite mer om hur strider kommer funka i Returnal tack vare en ny video publicerad av Housemarque. Den här videon visade några gameplay-bilder av den kommande PlayStation 5-exklusiva tredjepersonsskjutaren där vi kunde se dess huvudperson slåss mot fientliga varelser och försöka överleva på en främmande planet. Släppet av Returnal var ursprungligen planerat till den 19 mars 2021, men det verkar som om vi kommer att behöva vänta lite längre för att spela det. Sony har just Twittrat att spelet releasedatumet har skjutits upp till den 30 april. Orsakerna till förseningen verkar vara de vanliga: Returnering behöver finslipas.

 

"SIE och Housemarque har fattat beslutet att flytta releasedatumet för att ge teamet extra tid att fortsätta att finslipa spelet till den kvalitet som spelarna förväntar sig av Housemarque."

 

Det är inte ovanligt att förseningar inträffar när det gäller släpp av videospel. Vi kan till och med säga att vi har vant oss vid det under förra året på grund av virusets inverkan, men det verkar som om utgivare är lite mer bekymrade över att lansera oavslutade spel nyligen. Det kan ha något att göra med all kontrovers som genererats av lanseringen av Cyberpunk 2077. Som en följd av det kaos som omgav spelet kan andra utgivare påverkats och försöker undvika en liknande situation, särskilt med Returnal eftersom det skulle ha en negativ effekt på PlayStation 5-användare. Hur som helst är det positivt för spelarna att studion tar så mycket tid som det behövs för att släppa ett spel som är klart och uppfyller de kvalitetskrav som studion och utgivarna har. Historiskt så har Sony bra med sina PlayStation-exklusiva spel, och om Returnal har potential att bli lika framgångsrikt som Horizon Zero Dawn, kan några veckors mer arbete på det göra en enorm skillnad för den slutliga produkten och ska ses som en möjlighet som inte bör slösas bort.

 

 

Vi får snart reda på om den extra utvecklingstiden har räckt för att göra Returnal till ett fantastiskt spel.

279kr.
Returnal
Returnal
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev