Instant Gaming EU
 
 

Returnals "no-saving" har blivit ett problem

Returnals "no-saving" har blivit ett problem

Det har bara gått ett par dagar sedan Returnal officiellt släpptes till PlayStation 5 och spelet har visat sig vara smått fantastiskt i de flesta avseenden, men avsaknaden av en enda funktion har gjort vissa spelare galna: du kan inte spara dina framsteg i Returnal. I de flesta spel i genren är detta inte ett stort problem, främst för att majoriteten av dem är ganska korta indiespel och du kan spela igenom dem i ett svep utan att behöva investera särskilt mycket tid, men i det här fallet har det visat sig vara ett ganska stort problem, eftersom det kan ta ganska många timmar att slutföra en runda i Housemarques spel, och det är inte alla som har möjlighet att spela spel under en längre tid. Det är ganska förvånande att utvecklarna inte har tänkt på denna möjlighet.

 

 

Just nu är ditt enda alternativ för att fortsätta ett spel på Returnal efter att ha tagit en paus att lämna din PlayStation 5 i viloläge samtidigt som du avbryter spelet, vilket inte borde vara något större problem för vissa personer, men om strömmen går av hos dig av någon anledning kommer du att förlora alla dina framsteg. Antalet spelare som efterfrågar ett alternativ för att spara mitt i spelet för att undvika att förlora dina framsteg om du måste sluta spela av någon anledning har ökat under helgen. Slutligen har Housemarque kommit med ett svar via Twitter som har lämnat de flesta spelare rätt förvirrade, eftersom de bara erkänner ett problem som de uppenbarligen redan kände till.

 

 

Det verkar som om allt de har att säga just nu är att de inte har något att tillkännage, vilket gör att tusentals spelare väntar på svaret om de tänker arbeta på en möjlig lösning på problemet. Att spara framsteg bör inte störa den grundläggande mekaniken i ett roguelike-spel, som är att när du dör måste du börja om från början när du dör. Vi får vänta lite längre för att få reda på hur stor inverkan detta kommer att ha på den inledande försäljningen av Returnal, men än så länge verkar spelet gå ganska bra, trots att det bara finns tillgängligt till PS5.

288kr.
Returnal
Returnal
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev