Instant Gaming EU
 
 

Metal Gear Solid 3 remake officiellt tillkännagiven

Metal Gear Solid 3 remake officiellt tillkännagiven

Snake fick oss verkligen att vänta, men efter månader av rykten är det äntligen bekräftat. Under Sonys senaste PlayStation Showcase tillkännagav Konami att en remake av Metal Gear Solid 3 är på väg. Med titeln Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterkommer spelet till PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC via Steam. Kolla in teasern här, och notera att det ikoniska MGS3 öppningstemat är tillbaka:

Snake är tillbaka

Det finns inte mycket information i trailern - den visar mestadels djuren som du kan äta i spelet och Snake som smyger genom djungeln. Tyvärr finns det inget utgivningsdatum ännu, men baserat på Konamis webbplats kommer Snake Eater att vara en "trogen remake" av PS2-klassikern.

"För närvarande arbetar utvecklingsteamet tillsammans för att skapa en miljö där fansen kan uppleva och njuta av Metal Gear-serien på de senaste plattformarna. Vi arbetar hårt för att Metal Gear Solid Δ: Snake Eater ska vara en trogen återgivning av den ursprungliga berättelsen och speldesignen, samtidigt som vi utvecklar spelet med fantastiska bilder och en sömlös användarupplevelse."

Det är tydligt att detta kommer att vara en fullständig remake, inte en remaster. Konami meddelade också att Snake Eater kommer att få "fullt stöd av Virtuos", ett utvecklingsföretag som har arbetat med dem i tidigare Metal Gear-spel.

Trots att Snake Eater är den tredje delen i Metal Gear Solid -serien är det faktiskt en prequel som följer Big Boss före han någonsin var Big Boss. Med kodnamnet Naked Snake måste han infiltrera ett ryskt labb för att hämta raketforskaren Nikolai Sokolov, som vill hoppa av till USA. När uppdraget utvecklas och mer desperata åtgärder krävs måste Snake överleva genom att jaga och äta vilda djur, smyga sig fram genom djungeln med kamouflage och tystnad och bekämpa kraftfulla, specialtränade chefer med CQC-tekniker. Kolla in trailern för originalspelet:

Med det sagt väcker Konamis remake fler frågor än den besvarar. Hur trogen en remake kommer det att bli, särskilt eftersom den ursprungliga regissören Hideo Kojima inte kommer tillbaka för att styra den? Kommer den fortfarande att vara campig, eller kommer den att vara mer jordnära? Kommer den politiska kommentaren fortfarande att finnas där eller kommer den att tonas ner? Kommer vi fortfarande att få bära en Raiden-mask för att lura överste Volgin? Kommer det till och med att finnas en Secret Theater fylld med komiska outtakes?

Åtminstone en sak är dock säker: originalskådespelarna, inklusive David Hayter som Snake, kommer att återvända till nyinspelningen.

Mer Metal Gear

Det är inte allt: Sony och Konami meddelade också att de kommer att återutge ett paket med de tre första spelen på Metal Gear Solid - MGS 1, 2 och 3. Paketet heter Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 och kommer ut senare i höst.

"Samtidigt kommer vi att leverera Metal Gear Solid: Master Collection-serien, den mest kompletta samlingen som firar 35-årsjubileet av serien. Metal Gear Solid: Master Collection gör det möjligt för fans att spela spelen som de var, som de först släpptes på de senaste plattformarna."

Med tanke på att det ännu inte finns något releasedatum för Snake Eater bör Master Collection hjälpa till att fylla vårt behov av mer taktisk spionageaction. Under tiden kan du hålla ett öga på våra listor för en Metal Gear Solid Delta: Snake Eater PS5 key när priserna blir tillgängliga. Kolla också in våra bästa priser för Metal Gear Survive, Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, och Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev