Ny Starfield-video avslöjar spelmekanik

Ny Starfield-video avslöjar spelmekanik

Bethesda Softworks är fortfarande uppslukade av utvecklingen av Starfield som lovar att bli deras nästa stora sci-fi-franchise. Tillkännagivandet har skapat stora förväntningar bland spelarna, men det har också väckt många frågor. För att försöka besvara några av dessa har studion publicerat en ny video där speldirektören Todd Howard fokuserar på att beskriva hur flera spelmekaniker kommer att fungera.

Även om Starfield är ett sci-fi-spel vill utvecklarna att det ska vara vettigt vetenskapligt sett, men de tvingas göra vissa eftergifter av gameplay-skäl. Spelet skulle till exempel bli en enda röra om ditt rymdskepp kunde få slut på bränsle och lämna dig strandsatt mitt ute i rymden. Istället har de begränsat avståndet du kan resa på en gång, vilket verkar vara en bra lösning på medellång sikt.

Todd Howard pratar också om karaktärsanpassning. Var och en av dina karaktärer kommer att ha en mängd olika egenskaper som kommer med positiva och negativa effekter, men det kommer att vara möjligt att ta bort vissa negativa egenskaper genom att slutföra vissa uppdrag i spelet. Ett sådant system skulle förhindra spelare från att starta om spelet om de inte känner för att spela med en viss karaktär.

I den sista delen av videon ger utvecklaren en inblick i hur stort spelet är, särskilt när det gäller dialoger. Medan Skyrim hade 60 000 rader dialog och Fallout 4 över 111 000, överträffar Starfield 250 000 rader och blir en enorm upplevelse.

Du kan förvänta dig att se fler videor som denna eftersom Bethesda kommer att avslöja mer saker om Starfield under de kommande månaderna. Lanseringen av detta nya äventyr är planerat till första halvåret 2023, även om inget exakt datum har angetts hittills. Som vanligt kan du hitta de bästa priserna för att köpa din Starfield CD-nyckel på vår komparator, oavsett om du vill spela spelet på PC eller konsoler.

393kr.
Starfield
Starfield
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev