Monster Hunter Rise har blivit en succé

Monster Hunter Rise har blivit en succé

Den senaste delen i Monster Hunter-serien är en exklusiv utgåva till Nintendo Switch men det har inte hindrat spelet från att uppnå riktigt bra försäljningssiffror. Enligt Capcom har Monster Hunter Rise sålts i över fyra miljoner exemplar bara fyra dagar efter att spelet släpptes till Nintendos konsol. Även om det numret kanske inte verkar alltför spektakulärt om du jämför det med några andra AAA-titlar, var tidigare delar i serien inte lika framgångsrika som Monster Hunter Rise och såldes inte i samma hastighet som den senaste delen. Om vi tar i beräkningarna till att spelet kommer att finnas tillgängligt på PC nästa år ser framtiden ganska lovande ut för franchisen.

Det stora antalet nya mekaniker som Monster Hunter Rise introducerar har gjort det intressant för de flesta fans i serien. Ytterligare rörelsealternativ med Wirebug och även wyvern riding har snabbt blivit till fan-favoriter och kombineras fördelaktigt med spelets klassiska gameplay så som det varit i tidigare delar av serien. Storymässigt är spelet inte alltför djupt, men det är intressant nog att hålla dig fångad och låter dig fokusera på att jaga monster och anpassa din karaktär som du vill. Du kanske också tycker att grafiken saknas lite vad gäller miljöerna om du är van att spela andra Monster Hunter spel på PC, men det använder Nintendo Switch konsolens funktioner till fullo.

 

 

Även om vissa spelare med erfarenhet av Monster Hunter serien kan tycka Monster Hunter Rise är lite lättare så erbjuder det roligt gameplay och en del utmaning, och det är ett ganska fristående alternativ för dem som vill ha en lite annorlunda upplevelse i Monster Hunters värld. Men om du är intresserad av den klassiska upplevelsen är Monster Hunter World och expansionen Iceborne ett perfekt val och de finns på fler plattformar. Oavsett vilket du väljer kan du hitta dem till bästa pris på vår jämförelsetjänst när som helst.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev