Lär ännu mer om Biomutant

Lär ännu mer om Biomutant

Biomutant introducerades som ett koncept för första gången i augusti 2017 och lanseringen är nu nära förestående. Spelet låg länge i skymundan och det beskrevs som en Kung Fu-fabel i en postapokalyptisk värld. Mer information har avslöjats i takt med att releasedatumet närmar sig och actionrollspelet i en öppen värld är mindre än en vecka bort nu. Det kommer den 25 maj till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Vi har haft möjlighet att titta på några videos, där var och en av dem fokuserar på och presenterar en specifik aspekt av Biomutant, inklusive dess värld, gameplay och strider, men det finns fortfarande några okända bitar. THQ Nordic klargör äntligen allt inför lanseringen med en video som kommenteras av Biomutants creative director Stefan Ljungqvist, som beskriver den upplevelse som väntar oss i spelet.

Han börjar med att jämföra spelet med andra titlar. När det gäller strukturen skulle Biomutant ligga nära The Legend of Zelda: Breath of the Wild, och kan ses som en blandning av Ratchet and Clank, Devil May Cry och Batman Arkham. Den nya videon visar också ett större utbud av landskap än vad vi har sett tidigare.

 


Men huvuddelen av den här videon handlar om några av Biomutant's funktioner, och den börjar med spelets customization system, som sträcker sig till karaktären, men också till vapen och utrustning. Du kommer inte bara att kunna skapa en mutantkaraktär som du vill, utan du kommer också kunna skapa vapen som består av olika delar. I videon talas det även om de olika stammarna som finns i spelet, totalt sex stycken. Tre av dem kommer att ha en "ljus aura" och de andra tre en "mörk aura", vilket är ett annat sätt att definiera deras inriktning mot gott och ont. Spelarna måste välja en av dessa stammar som de allierar sig med i början av spelet, vilket kommer att få konsekvenser under spelets gång och avslut, även om det naturligtvis kommer att vara möjligt att välja en annan på vägen.

Slutligen nämns mutationer. Din karaktär i Biomutant kommer att ha flera olika typer av mutationer som kommer att fungera som specialförmågor och kan användas både i strid och för att utforska världen. Vi får en kort glimt av några av dessa mutationer i videon, som förmågan att odla svampar och hoppa på dem, kraften att manipulera elektricitet eller till och med levitation. Stefan Ljungqvist använder X-Men för att förklara vilka typer av mutationer vi kan förvänta oss.

Alla dessa funktioner kommer att finnas tillgängliga i Biomutant den 25 maj. För att få spelet till bästa pris kan du som vanligt använda vår jämförelsetjänst när som helst.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev