Instant Gaming EU
 
 

Rust snart redo för konsol-lansering

Rust snart redo för konsol-lansering

Trots att portningen av Rust till konsoler utannonserades redan 2019 så kom dom första nyheterna om spelet först för nån månad sen. Ursprungligen så var lanseringen planerad till 2020 men blev försenad. Istället verkar det som att 2021 blir året då vi definitivt kommer kunna spela Rust som konsolspel. 

Konsolversionen av spelet har nu fått en åldersmärkning av ESRB  och den kommer sannolikt att glädja fansen. Rust fick märkningen "M", vilket tyder på att det är lämpligt för åldrarna 17 och uppåt. Den höga åldersmärkningen är inte förvånande alls, särskilt inte om vi läser beskrivningen av spelet på ESRBs webbplats, som belyser några av de punkter som har gjort Rust så populär genom åren.

"Detta är ett multiplayer första-person överlevnadsspel där spelarna tävlar om att överleva i en fientlig miljö. Spelare utforska den öppna världen miljö, samla resurser, skapa vapen (t.ex. spjut, kulsprutor, sprängämnen), och försvara sig från vilda djur samt andra spelare. Spelare kan attackera och döda fiender i frenetiska strider, där träffar resulterar i rejäl blodutlåtelse. Spelaren kan fortsätta skjuta djur eller människor på marken (dvs. postmortem skador), vilket resulterar i ännu mer blod-stänk. Striderna i spelet betonas av realistiska skottlossningar och explosioner. När mänskliga fiender dödats kan de plundras på kroppsdelar eller tillagas som mat."

Med andra ord kommer konsolversionen av Rust inte tona ner orginalspelets våldsnivå, något som varit exakt det som många av fansen älskat med spelet. Rust släpptes 2013 och kan sägas hålla måttet även idag, med ett imponerande antal spelare på Steam. Spelets popularitet kommer förmodligen bara att öka när det lanseras på PlayStation 4 och Xbox One. Tyvärr kommer det inte att finnas någon version av Rust som är särskilt utformad för att dra nytta av PlayStation 5 eller Xbox X/S konsolernas teknologi.

 

 

 

 

202kr.
Rust
Rust
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev