Star Wars: Battlefront II slår nya rekord

Star Wars: Battlefront II slår nya rekord

Även om Star Wars: Battlefront II fick en lite darrig start på grund av kontroversen med lootboxar, lyckades spelet att få en del fans genom att erbjuda spelare att delta i massiva strider i Star Wars-universum. Det tog DICE och Criterion Games en hel del tid att slutföra och släppa allt innehåll de har planerat för spelet men Star Wars: Battlefront II hade en mycket stabil spelarbas långt innan det. Vad ingen förmodligen förväntade sig var hur mycket större den spelarbasen skulle bli tack vare en Epic Games Store-giveaway. Nu är spelet mer populärt än någonsin. 

Star Wars: Battlefront II fanns att ladda hem gratis på Epic Games Store under en enda vecka tidigare i januari, men det var mer än tillräckligt med tid för att massivt öka antalet spelare och nå upp till siffror som ingen förväntade sig. Enligt Electronic Arts fick mer än 19 miljoner spelare Star Wars: Battlefront II Celebration Edition under kampanjen.

 

 

Den massiva tillströmningen av spelare fick Star Wars: Battlefront II:s servrar att halvt braka ihop, och det är tydligen en kamp att hålla jämna steg med efterfrågan även idag. Den goda nyheten är att du inte behöver ansluta till servern för att njuta av enspelarinnehållet så att du kan prova när som helst och njuta Star Wars: Battlefront II på egen hand.

Nu när EA har tappat de exklusiva rättigheterna för Star Wars-videospel kommer vi säkert att få ett bredare utbud av titlar baserade på det berömda sci-fi-universumet. Med fler spel på gång är det förmodligen inte fel att säga att det kan vara sista chansen att spela ett spel i Star Wars universumet med den här mängden spelare aktiva samtidigt.  Men det beror så klart hur populära de framtida spelen blir.

Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev