Hitman 3 går redan med vinst, IO Interactive diskuterar nya projekt

Hitman 3 går redan med vinst, IO Interactive diskuterar nya projekt
2021 ođđj 29 13:22

Det är mindre än tio dagar sedan Hitman 3, den sista delen i World of Assassination-trilogin, släpptes. Spelet har varit efterlängtat av många spelare sedan det tillkännagavs för några månader sedan. Trots det faktum att Hitman 3 hade en del problem före lanseringen, speciellt kontroversen med att spelarna inte skulle kunna få tillgång till utlovat innehåll från Hitman och Hitman 2 när det släpptes exklusivt på Epic Games Store, så har lanseringen varit en succé.

Hitman 3 fick 87 poäng på Metacritic så det är kritikerrosat, men det verkar också vara en kommersiell framgång. IO Interactive's VD Hakan Abrak, avslöjar hur det gått i en intervju med GameIndustry.biz:

 

 Som utvecklare och utgivare är vi oerhört stolta över att vi kan säga att Hitman 3 redan är lönsamt. Vi har återbetalat de totala projektkostnaderna på mindre än en vecka. Det sätter oss i en riktigt bra position och gör det möjligt för oss att tryggt gå vidare med våra ambitiösa planer för framtida projekt.

 

 

Försäljningssiffrorna för Hitman 3 är ännu inte kända men med tanke på dessa uttalanden råder det ingen tvekan om att det går mycket bra. När det gäller de framtida projekten som Hakan Abrak nämner, vet vi redan att han inte pratar om Hitman-serien. Nyligen fick vi veta att serien skulle läggas åt sidan ett tag och att studion skulle fokusera på andra projekt, inklusive Project 007, ett kommande James Bond-spel. Men det ser ut som att IO har ännu större ambitioner då nyligen publicerade jobberbjudanden har visat att ytterligare spel är under utveckling. Abrak sa också att de kommer att öppna en ny studio i Sverige, vilket fördubblar antalet anställda i processen.

I väntan på de nya fantastiska projekt som IO Interactive har i beredskap för oss kan du roa dig med att spela Hitman 3, som du kan hitta till bästa pris i vår jämförelsetjänst.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Från MTG-turneringars dagar till allt som har med spel att göra är jag intresserad av de senaste spelen och prylarna, för en tjej kan aldrig få nog av dem!

Du kan skriva en kommentar eller svara på ett meddelande genom att logga in×

svaranswering the message of

500 tecken kvar

Reward Event Grab your machete, Dead Island 2 zombies are underway! - 58
DLCompare Extension
Få de bästa erbjudandena och rabattkoderna för gamers

Anmäl dig till DLCompares nyhetsbrev